Logo UDACEBA

Casos clínicos

 • 13 de marzo de 2018

  Ostomies, cures i maneig

  Una ostomia és la creació d'una sortida artificial mitjançant una intervenció quirúrgica.
   
  Des del punt de vista fisiològic pot tenir la finalitat d'eliminació, alimentació i drenatge. Segons la seva definició podem trobar:
   
  Ostomies d'alimentació: Es creen com a via d'alimentació mitjançant una sonda que arriba a l'estomac o jejú i que s'exterioritza a nivell abdominal.
   
  Ostomia d'eliminació: Es crea com per derivar la femta i/o orina de la seva sortida habitual.

 • 18 de enero de 2018

  Què em passa? Per què no deixo de menjar gel?

  MOTIU DE CONSULTA
  Menjar uns 2kg de gel al dia des de fa 6 mesos
   
   
  HISTÒRIA CLÍNICA
  Antecedents personals: No al·lèrgies medicamentoses conegudes. Antecedents d’ansietat i estrès laboral. Dos embarassos normals. Portadora de DIU des de fa uns 8 mesos. No antecedents quirúrgics. No medicació habitual.

 • 25 de septiembre de 2017

  Anèmia hemolítica per Omeprazol

  INTRODUCCIÓ

  Des de l’Atenció Primària som els responsables d’una part important de la prescripció de fàrmacs. Alguns d’ells, com l’Omeprazol, són habituals: aquest és un dels principis actius més àmpliament utilitzats (6.2% dels envasos del total de medicaments) segons l’Informe Anual del SNS de 2015.

  Voldríem posar de manifest la necessitat d’una prescripció responsable i del coneixement dels possible efectes adversos dels fàrmacs que prescrivim.

 • 4 de julio de 2016

  Que el meu món no pari de girar!

  Menció especial al Millor Pòster amb defensa en la categoria de Casos Clínics.
  36è Congrés semFYC, 2016
   
   
  HISTÒRIA CLÍNICA
  La Sra. P és una dona de 55 anys amb antecedents de migranya (en tractament amb Zolmitriptán 2.5mg), vitiligen (en tractament amb Tacrolimus tòpic 0.1%, que s’administra de manera molt abundant), trastorn d’ansietat i histerectomia per úter bipartit (2005).

 • 20 de mayo de 2016

  Virus HTLV-1, a propòsit d’un cas clínic

  Resum:
   
  El retrovirus limfotròpic de cèl.lules T Humanes (HTLV), conegut des dels anys 80, endèmic a vàries parts del món i amb una prevalença que va en augment en alguns països desenvolupats, pot ser responsable de diferents malalties com la Leucèmia de Cèl·lules T de l’adult i diversos trastorns neurològics de desmielinització que inclouen la Paraparèsia Espàstica Tropical (PET), així com de quadres de polimiositits, artritis i dermatitis infecciosa entre d’altres.

 • 8 de enero de 2016

  Malaltia de Paget òssia

  Cas presentat a la 15a Jornada de Residents d'Atenció Familiar i Comunitària d'UDACEBA. 30 d'octubre de 2015.

 • 25 de septiembre de 2015

  La síndrome confusional en ancians

  CAS CLÍNIC

   
  Dona de 87a que és portada per la Guàrdia Urbana al CAP per haver-la trobat desorientada al carrer. Com a antecedents destaca insomni ocasional pel que la pacient pren de forma puntual Lorazepam 1mg, hipotiroïdisme subclínic i colon irritable. No consten antecedents de deteriorament cognitiu ni altres antecedents patològics. La pacient viu sola i és independent per les ABVD.

 • 16 de junio de 2015

  Favisme

  Clara Madueño. Resident EAP Dreta de l'Eixample
   
  Descripció del cas
  Pacient de 49 anys, natural d'Itàlia, resident a Barcelona fa més de 20 anys. Sense al·lèrgies medicamentoses ni antecedents patològics d’interès.

1 | 2»
UNITAT DOCENT D'ACEBA / Sardenya, 466 - 08025 Barcelona / Tel. 93 567 43 80 / udaceba@udaceba.cat