Logo UDACEBA

Artículos de Docencia

 • 29 de junio de 2018

  UDACEBA presenta més d’un centenar de treballs al @BCNsemfyc

  UDACEBA ha pres part molt activa a la 38a edició del Congrés semFYC que es va celebrar a Barcelona del 10 al 12 de maig. En total s’han presentat 106 treballs que tenen per autor o autora un professional d’algun dels 5 centres docents d’UDACEBA. D’entre tots els treballs presentats, 83 han estat acceptats al Congrés i porten la firma d’un professional de la nostra unitat docent com a primer autor.

 • 25 de junio de 2018

  L’assistència i participació a congressos: font de coneixement i motivació professional

  Anàlisi del benefici que aporta a la Unitat Docent promoure el coneixement científic i professional mitjançant l’assistència a congressos, més enllà de l’experiència i valoració personals de residents i tutors.

 • 20 de marzo de 2018

  Comunicant-nos a Córdoba

  El mes d'octubre les i els residents d’UDACEBA hem assistit al XXXVIII Congrés de Comunicació i Salut de semFYC que s’ha dut a terme a Córdoba.

 • 15 de marzo de 2018

  Les Comissions de Docència. Què són i què han de ser

  “Les comissions de docència són els òrgans col·legiats als quals correspon planificar i organitzar la formació, supervisar-ne l’aplicació pràctica i controlar el compliment dels objectius previstos en els programes formatius de les diferents especialitats en ciències de la salut. Així mateix, correspon a les comissions de docència facilitar la integració de les activitats formatives i dels residents en l’activitat assistencial i ordinària del centre, planificant la seva activitat...

 • 4 de enero de 2018

  La motivació a la docència

  Tots hem tingut professors que ens han motivat a l’hora d’aprendre i altres que no. Un docent motivat és una peça fonamental en les regles de l’ensenyament i és clarament generador d’emocions i dinàmiques positives entre els seus alumnes. Un docent feliç té més possibilitats de “crear” alumnes feliços. Igualment, un docent apassionat té més possibilitats de “crear” alumnes apassionats. Per altra banda, un docent a qui no li agradi el que fa, dubto molt que desperti passions...

 • 20 de julio de 2017

  Activitat Comunitària del Metge de Família i Comunitària a Uruguai

  Introducció

  La medicina familiar i comunitària a Uruguai comença a desenvolupar-se des de la dècada del 70 amb experiències aïllades. A la dècada del 80, a tota Amèrica Llatina, amb l'impuls de l'OPS (Organització Panamericana de la Salut) es va implementar una experiència de Medicina Familiar orientada a resoldre l'emergència de les poblacions vulnerables. Aquest programa es va dur a terme únicament en el prestador públic MSP (Ministeri de Salut Pública) i principalment a Montevideo,...

 • 14 de abril de 2017

  La meva experiència Hippokrates en terres escoceses

  Des de sempre he tingut curiositat per poder conèixer la sanitat i la manera de viure la salut a diferents cultures i països, per això des del primer moment que vaig saber de l’existència del programa d’intercanvi Hippokrates, dirigit a metges/esses joves i metges/esses residents de medicina de família i comunitària, vaig estar interessada en poder realitzar un intercanvi.

 • 22 de enero de 2017

  XIX Jornada Residents CAMFiC. L’especialitat és FAMÍLIA

  Des de la Vocalia de Residents ens agradaria convidar-vos a participar a la XIX Jornada de Residents de la CAMFiC, que tindrà lloc el proper 10 de març de 2017, a la seu de la CAMFiC, a la ciutat de Barcelona.

1 | 2 | 3»
UNITAT DOCENT D'ACEBA / Sardenya, 466 - 08025 Barcelona / Tel. 93 567 43 80 / udaceba@udaceba.cat