Logo UDACEBA

Novetats MIR-IIR 2015 i Atenció Familiar i Comunitària

Autor:

Albert Casasa. Metge de Família. Tutor. EAP Sardenya

 

 

El dissabte 31 de gener de 2015 es farà l’examen d’aquest any. Pel que fa als Metges Interns Residents (MIR) augmenta un 4,3% el nombre de metges aspirants a les places convocades:

 

Un total de 12.199 titulats en Medicina aspiren aquest any a una de les 6.102 places (47 places menys que l’any passat).

 

Per a les 959 places d’Infermers Interns Residents (IIR) es presenten un total de 16.137 aspirants.

 

Entre les novetats d'enguany hi ha una convocatòria única per a totes les titulacions.

L’examen d’Infermeria augmenta les preguntes a 200 i la durada serà de 4 hores i mitja. La nota de tall serà del 35% en totes les titulacions.

 

UDACEBA ofereix 8 places de Medicina de Família i Comunitària i 2 places d’Infermeria Familiar i Comunitària.

Les 8 places MIR es repartiran entre els 4 centres acreditats (a Barcelona, l'EAP Dreta de l’Eixample, l'EAP Sagrada Família i l'EAP Sardenya i a Vic l'EAP El Remei), i les 2 d’IIR aniran al mateix centre.

 

Històricament la Medicina de Família no és una de les especialitats escollides en primer lloc pels candidats MIR. Segons algunes enquestes realitzes a estudiants és una de les 3 especialitats preferides, però com a segona opció. Això fa que a la pràctica sigui de les darreres especialitats a tenir en compte.

 

També passa un fenomen similar en l’àmbit d’Infermeria.

 

Molts factors hi influeixen (El Metge Digital.cat / article MIR 2014 MedFam: debilitats i fortaleses)

 

Tanmateix l’Atenció Primària de salut continua sent el destí final de la majoria de professionals de la salut. I és un lloc excepcional per desenvolupar coneixements i habilitats: es trobaran amb la possibilitat d'adquirir una visió holística de la persona, on la malaltia s’entén com un element relacionat amb tot el que li passa a l’individu en el context de la comunitat. Es fa prevenció, curació i pal·liació, s’acompanya als pacients en els seus successos vitals, en el dolor, en la cronicitat i també en els moments feliços.

 

A UDACEBA volem transmetre aquest entusiasme.

 

 

 

Citació

Autor: Casasa, Albert

Títol article: Novetats MIR-IIR 2015 i Atenció Familiar i Comunitària

Revista: APSalut. Volum 3. Número 1. Article 40

Data: 2 de gener de 2015
UNITAT DOCENT D'ACEBA / Sardenya, 466 - 08025 Barcelona / Tel. 93 567 43 80 / udaceba@udaceba.cat