Logo UDACEBA

Èxit de participació a la I Jornada de Salut Comunitària UDACEBA. Salut més enllà de la consulta

7 d'abril de 2017

La Jornada organitzada pel grup de treball Fem Salut al Barri i CAPI Baix-a-Mar posa de relleu la creixent voluntat dels centres d’apoderar el pacient i treballar la salut més enllà de la consulta.

 

El Centre Cívic de la Geltrú va acollir el 6 d’abril la 1a Jornada de Salut Comunitària UDACEBA. Aquesta iniciativa sorgeix de la necessitat de actual de posar de relleu experiències i coneixement en salut, en les quals totes les persones en són el principal actiu i eix vertebral.

 

Amb aquest objectiu el grup de treball Fem Salut al Barri i el CAPI Baix-a-Mar van promoure la jornada en la qual hi van participar un centenar de professionals de la salut, entre els quals, hi havia principalment metges de família, infermeres, treballadors socials, i administratius de diferents Equips d’Atenció Primària.

 

La Jornada va tenir una primera part de ponències, en les quals es va explicar la Xarxa AUPA, a càrrec de Cinta Daufí, coordinadora de Xarxa AUPA. La Dra. Gemma Torrell. Metgessa de Família i Directora de CAPI Baix-a-Mar, va fer una ponència sobre el model de treball en xarxa del centre. També es va obrir el debat sobre TICs en Salut, com a model de treball telemàtic en xarxa, a càrrec de la Dra. Dolors Ruiz. Metgessa de Família. Secció “Salut 2.0” del Col·legi de Metges de Barcelona.

 

En la segona part de la Jornada es va fer treball grupal, amb la creació de diferents grups multidisciplinars que van posar a debat dificultats i solucions per fer salut comunitària. Seguidament es van presentar una quinzena d’experiències en salut comunitària de les mans dels seus autors/creadors.

 

En total es van presentar una quarantena d’experiències en diferents formats: comunicació oral, pòster, vídeo, fotografia. La Jornada va posar punt i final amb l’entrega del premi al concurs de Fotografia de la Millor experiència en Salut Comunitària, que es va lliurar a la Dra. Nadal de l’EAP Dreta Eixample-CAP Roger de Flor, amb la fotografia guanyadora “Petanca autogestionada”.

 

La bona acceptació i èxit de la Jornada fan pensar en una segona edició de cara l’any vinent. Us mantindrem informats. 

Galeria d'imatges

  • Presentació de la I Jornada de Salut Comunitària a càrrec del Dr. Casasa i del Dr. Huguet
  • Grup de treball Jornada Salut Comunitària UDACEBA
  • Grup de treball Jornada Salut Comunitària UDACEBA
  • Dra Nadal, guanyadora del Concurs de fotografia de Salut Comunitària
UNITAT DOCENT D'ACEBA / Sardenya, 466 - 08025 Barcelona / Tel. 93 567 43 80 / udaceba@udaceba.cat