Logo UDACEBA

Editorials

 • 4 de gener de 2018

  La motivació a la docència

  Tots hem tingut professors que ens han motivat a l’hora d’aprendre i altres que no. Un docent motivat és una peça fonamental en les regles de l’ensenyament i és clarament generador d’emocions i dinàmiques positives entre els seus alumnes. Un docent feliç té més possibilitats de “crear” alumnes feliços. Igualment, un docent apassionat té més possibilitats de “crear” alumnes apassionats. Per altra banda, un docent a qui no li agradi el que fa, dubto molt que desperti passions...

 • 14 de setembre de 2017

  Els reptes de la Unitat Docent UDACEBA

  La unitat docent multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària UDACEBA s’ha caracteritzat pel seu creixement continu en nombre de centres i residents des de fa ja més de 10 anys. Amb la perspectiva d’una formació de qualitat ens plantegem consolidar el treball dut a terme fins ara i definir uns reptes de futur, que materialitzem en un decàleg:
   
  El Servei del resident és el CAP
  Ens agrada que des del primer dia hi hagi un ràpid i constant contacte dels residents amb els seus...

 • 3 de juliol de 2017

  Millorem la formació en salut comunitària

  Fa encara no dos anys es va formar un grup de treball dins de la Unitat Docent UDACEBA per consensuar criteris en la formació en l’àmbit de salut comunitària dels residents de medicina i infermeria. A la crida es van sumar centres ja docents com l’EAP Sardenya, l'EAP Vic, l'EAP Eixample Dreta, el CAP Sagrada Família i d’altres com el CAPI Baix-a-Mar, pendents d’acreditar com a docents, i posteriorment d’altres com l’EAP Albera Salut.

 • 2 d'abril de 2017

  Ara toca Grup de Gestió d'UDACEBA

  La Unitat Docent ha decidit els darrers anys la creació de grups estables, multicèntrics, multidisciplinars per abordar diferents aspectes de la formació dels residents de Medicina de família i d’Infermeria d’atenció familiar i comunitària. Amb el nou Grup de Gestió UDACEBA volem impulsar una de les 5 àrees competencials de l'especialitat: la gestió clínica i dels centres.

 • 3 de gener de 2017

  Grup Balint, de la docència al creixement personal

  La temàtica de la relació metge-pacient ha estat subestimada històricament, per això es considera necessari un espai de reflexió i anàlisi profunda d'aquesta relació tan central de la pràctica mèdica.

 • 10 d'octubre de 2016

  Les EBA’s 20 anys després

  Han passat 20 anys i la missió per la que varem crear les EBA’s s’ha assolit parcialment, tant sols alguns dels objectius plantejats, però no l’essència del model. Volíem crear i implementar un model d’autogestió en el si del sistema sanitari públic, especialment en atenció primària, que desencadenés i impulsés un canvi en profunditat en les bases conceptuals del mateix i de les estructures de provisió públiques d’atenció primària. També promoure un debat al voltant de les...

 • 1 de juliol de 2016

  Èxit de participació al 36è Congrés semFYC

  La Unitat Docent UDACEBA va creixent i això es nota en tots els àmbits.
  Aquest any al Congrés de la semFYC de la Corunya hem aconseguit una fita: hem presentat 37 treballs entre residents i tutors de tots els nostres centres!
   
  Cal destacar la iniciativa de la Comissió de Docència de destinar una part del pressupost al finançament de la participació dels residents als congressos més importants de la nostra especialitat. Això incentiva la reflexió i l’enviament de treballs.

 • 19 de maig de 2016

  Els refugiats

  El tema ens té una mica superats. Els veiem dia sí, dia també als diaris i televisió. Amb imatges que trenquen el cor. Amb històries personals que commouen. Amb accions en contra seva que no entenem.

1 | 2 | 3»
UNITAT DOCENT D'ACEBA / Sardenya, 466 - 08025 Barcelona / Tel. 93 567 43 80 / udaceba@aceba.cat