Logo UDACEBA

Editorials

 • 2 d'abril de 2017

  Ara toca Grup de Gestió d'UDACEBA

  La Unitat Docent ha decidit els darrers anys la creació de grups estables, multicèntrics, multidisciplinars per abordar diferents aspectes de la formació dels residents de Medicina de família i d’Infermeria d’atenció familiar i comunitària. Amb el nou Grup de Gestió UDACEBA volem impulsar una de les 5 àrees competencials de l'especialitat: la gestió clínica i dels centres.

 • 3 de gener de 2017

  Grup Balint, de la docència al creixement personal

  La temàtica de la relació metge-pacient ha estat subestimada històricament, per això es considera necessari un espai de reflexió i anàlisi profunda d'aquesta relació tan central de la pràctica mèdica.

 • 10 d'octubre de 2016

  Les EBA’s 20 anys després

  Han passat 20 anys i la missió per la que varem crear les EBA’s s’ha assolit parcialment, tant sols alguns dels objectius plantejats, però no l’essència del model. Volíem crear i implementar un model d’autogestió en el si del sistema sanitari públic, especialment en atenció primària, que desencadenés i impulsés un canvi en profunditat en les bases conceptuals del mateix i de les estructures de provisió públiques d’atenció primària. També promoure un debat al voltant de les...

 • 1 de juliol de 2016

  Èxit de participació al 36è Congrés semFYC

  La Unitat Docent UDACEBA va creixent i això es nota en tots els àmbits.
  Aquest any al Congrés de la semFYC de la Corunya hem aconseguit una fita: hem presentat 37 treballs entre residents i tutors de tots els nostres centres!
   
  Cal destacar la iniciativa de la Comissió de Docència de destinar una part del pressupost al finançament de la participació dels residents als congressos més importants de la nostra especialitat. Això incentiva la reflexió i l’enviament de treballs.

 • 19 de maig de 2016

  Els refugiats

  El tema ens té una mica superats. Els veiem dia sí, dia també als diaris i televisió. Amb imatges que trenquen el cor. Amb històries personals que commouen. Amb accions en contra seva que no entenem.

 • 21 de març de 2016

  Motivacions per escollir Medicina de Família i Comunitària

  La Medicina de Família i Comunitària és una especialitat que ofereix aproximadament un 40% de les places del MIR. Per tant, són molts els MIR que acabaran escollint-la. En la mateixa residència d’aquesta especialitat podem trobar molts perfils diferents, però hem volgut fer especial incís en dues tipologies de persones ben diferenciades: els que nosaltres anomenem “Família convençuts” i els “Família conformistes”.

 • 4 de gener de 2016

  L'ecografia a l'Atenció Primària catalana ja és una realitat

  L’ecografia o ultrasonografia és, en molts casos, la primera prova de diagnòstic per la imatge utilitzada en medicina. Va iniciar el seu desenvolupament a partir de la 1ª Guerra Mundial, utilitzant la mateixa tecnologia que usaven els submarins: el sonar. La primeres imatges sonogràfiques publicades d’ús mèdic daten de la dècada dels anys 50. Anys després el radiòlegs, cardiòlegs i obstetres foren els professionals que utilitzaren de forma generalitzada la tècnica.

 • 10 de setembre de 2015

  Apèndix.cat, docència en xarxa

  Som a Catalunya unes quantes Unitats Docents que formen metges/ses i infermers/es en diverses especialitats i que tenen en comú ser petites en nombre de residents, disperses geogràficament i que comparteixen el programa formatiu comú bàsic.

1 | 2 | 3»
UNITAT DOCENT D'ACEBA / Sardenya, 466 - 08025 Barcelona / Tel. 93 567 43 80 / udaceba@aceba.cat